Tidning, papper och tapetlim

 
 
Mitt, Marias, senaste pyssel. Har inte gjort papier machet i vuxen ålder förr. Va ju rätt kul! Tror dock jag behöver med glitter på hornen ;)
 
/Trevlig helg alla pysslare

Bildbomb

 
 
Ni som följer oss på instagram har redan sett dessa godingar. Till er andra: Maria va/ÄR i desperat behov av bra pysselförvaring numera. Pysslet har dammat i garaget ett tag. Men med hösten kom ny ork och kraft till att börja igen. Såklart har det pysslats däremellan också- kanske inte lika renodlat dock.
 
På loppis hittades tillslut denna goding för 525kr (tack för hjälpen eveliina). Den va trären (alltså obehandlad) vilket sparade massor av jobb (slip och grundmålning). Bara lagt på 2 lager av lackfärg. Nöter det av så är det helt okej. Ska ju synas att man använder sina saker :P
 
Knopparna blev rosa och detaljen på skrivbordslocket är handmålad efter motiv som hittats på google bilder. Sökord: *stencil* *mosaic* *mandala* mm.
 
Även fyllt i mina tekalendersluckor med 24 olika teer och choklad.
 
Obeskrivligt roligt att få organisera allt pyssel här! Äntligen ordning!! :)
 
 
 
 
 
 
/Maria

Livetipastell finns på instagram

 Vill ni se senaste pysslet i närbild får ni söka er till Instagram tills det fotas med systemkamera och hamnar på bloggen. Jag, Maria, ska se till att organisera mitt pyssel. Det är BELAMRAT i tvättstugan just nu. Men det ska det bli ändring på. Hittat ett fint skåp som är på målning (hos mig själv;)) på loppis för 525kr.
 
 

Träning och en ängel flyttar in.

 
 
 
 
Då har Söndagen snart passerat. Och vad kunde vara bättre än en bra start på gymmet.Vårt träningsgäng är nu åter igen komplett. Maria, Josefin och jag.
Innan jag träffade tjejerna var jag så långt bort från gymträning man kan komma. Nybörjare och stel som en pinne...fastnade jag som en fällkniv i ("benböjarn) och de fick hjälpa mig ur 
en något obekväm position. Men ett gott skratt senare och ett flertal besök senare börjar även jag bli varm i kläderna. Behöver träningen för både kropp och själ.
 
Igår fick en ängel flytta in hos Maria, den fick också ett fint virkat lock, som hon själv hade gjort! 
Maria är en klippa på virkning!
 
 
 
 
 
På återseende och trevlig Söndag!
Kram Lena
 

Änglar och Lördagspyssel

 
Det är Lördag och pysselverkstad.
Alltid roligt att pyssla ihop med Maria. Kreativiteten flödar och glädjen över att skapa något nytt som skänker oss och någon annan glädje, det är en härlig känsla!
 
Idag blev det ett nytt projekt med en ängel i glasburk.
Det blev även virkning och pyssel med ljusfat.
Nu stundar en promenad med barnen och inköp av lördagsgodis.
Ha en fin Lördag! 
 
Kram Lena
 

 

Nu kan jag lämna tändsticksasken framme

 
Tänkte ge en ask tillsammans med stearinljus till förskolefröknarna som julpresent. Hur fina blev inte dessa tändsticksaskar med en julig front. Scrapbookpapper, limpistol och piff.
 
/Ha en bra dag! Jag ska limma flera kransar ihop med en vän. Maria

Vissa ideer bli verkligenhet snabbare än andra.

Här har limpistolen gått varm. Grillpinnar, skogspinnar, spets. Allt går att limma ihop så smidigt.
 
Nu är frågan om jag, Maria, ska ge mig iväg och köpa vit sprayfärg eller om jag ska våga spara kransen som den är? Jag och Lena såg i fredags att clas ohlson sålde hjärtkransar i denna storleken för säkert en 50-lapp, eller om det va ännu mer:)
 
Pinnar är gratis. Clas Ohlson fick vinst på att jag köpte denna hjärtljusslinga till min gran :)
 
 
 
 
 
 

En ganska konstig dröm?

Jag, Maria, minns den tiden vi fortfarande bodde i lägenhet och hade gemensam tvättstuga i källaren. Det va tvättider som skulle bokas och man sprang med tunga kassar upp och ner för trappen. Pysslade denna strumphängare på den tiden och drömde om att få hänga upp den i en fin pastellig egen tvättstuga.
 
Förstår att det är mycket charmigare att hänga bebisstumpor än stora karlstrumpor. Så passar på att ljuta medan vi fortfarande har en bebis i huset. Nu har jag en alldeles egen tvättstuga! Den är precis som jag såg framför mig <3 Och jag vägrar skämmas för att jag trivs med att tvätta och göra nytta. Känner mig SÅ behövd på den här posten. Viker och lägger tillbaka. Tar hand om min familj!
 
 
 
 
Tavlan är bara ett A4 papper med tryck som jag hittat på nätet utskrivet i färg. Tunn canvastavla bakom- vet inte vad de heter. Men som en målarduk fast ingen tjock ram det är upphäftat på;)
 
 
Ha en fin dag! Det tänker jag ha.
 
/Maria

Fjärde granen i trä

 
 
De blir fler och fler granar som tillverkas i garaget av Lena och mig. Verkligen okomplicerat pyssel som ändå är väldigt effektfullt på helt rätt nivå. Vad skulle du klä din gran i? Ljusslinga? Hänga små paket? Låt kreativiteten flöda!
 
Nästa pyssel för oss kan bli att plocka massa småpinnar och måla dem vita. Sen behövs en limpistol. Gissa vad vi tänker göra....
 
 
Ha en mysig söndag.
Kram Maria

Höstkänslor med ljus i vårt hus....och snart är julen här!

 
 
 
Tänk att julpyntet redan är upplockat i dom flesta affärer. Tomtar, julgranar, belysning och allt som hör till julens högtid. Själv hör jag till den skara som gärna pyntar tidigt och plockar ner julen tidigt. Dock får det vänta ännu ett tag...
Under tiden pysslar vi på. Maria och jag har en del idéer om kommande projekt. Hänger ni med här så får ni 
se! 
Bjuder här på en nytagen bild av min dekorationsgran i trä som jag pysslat med.
 ENJOY!  Och njut av att tända ljus i höstmörkret!
 
 
 
Kram Lena

Tjejkväll

 
Tänkte vara lite personlig och skriva hur jag och min make resonerar kring egentid när vi har 3 små barn (1, 3 och snart 5 år). Redan innan vi gifte oss och flyttade ihop så visste vi att hobbyn/egentid kan ställa till med mycket osämja i ett förhållande. Klokt nog så varnade (främst min pappa) oss från att vända oss mot oss själva och fundera på saken med endast egoistiska banor. Nej, isället bestämde vi gemensamt att vi aldrig skulle ha en hobby som den andre inte stöttade. Aldrig något som missgynnade familjen (vi önskade stor familj redan från början).
 
Ibland har vi fått höjda ögonbryn när en av oss har blankt sagt att "det vill inte jag att du gör".
För oss är det helt normalt. Vi är beredda att tumma på oss själva och våra intressen för den andres skull. Jag behöver tänka ännu mer på vad andra behöver. Inte fastna i vad JAGJAGJAG behöver.
Tror de flesta människor behöver jobba på just den punkten?
 
 
 
Så om: Jag önskar en tjejkväll och missar läggningen av barnen och spenderar dessutom en hel del pengar på att bjuda på mat mm (vi har helt delad ekonomi).
 
Steg 1. Kollar alltid med Tom först vad han tycker. Bli inte sur eller besviken (jobbar på detta) om han säger nej, just denna gång.
 
Hur gynnar en tjejkväll oss som familj?
Jag blir gladare och nöjdare mamma om jag får ta en paus och tänka på annat emellanåt. Lever hela veckan innan och efter på en sånhär sak. Tack Tom <3
 
 
 
Tex träning är det mer eller mindre obegränsad tillgång på för båda. Bara man hittar en tid som passar alla i familjen. Boostar både energinivå och hälsostatus!!
 
Fråga gärna om ni är mer nyfikna. Hittills har det fungerat toppenbra. Jag har fått hålla tillbaka min sociala sida spec på helgkvällar. Är hemma nu i större utsträckning eller iväg alla tillsammans. Tom har backat på en hel del datorspelande och sport på TV-tittande. Vi har bra balans för att båda har villigt gett upp saker som skapat obalans. Mår vi bra som par så kommer automatiskt barnen må bra!
 
/Maria

Loppisfynd

 
Ikväll kommer det två av mina, Marias, närmaste vänner på tjejkväll. Vi har nästan allt i livet gemensamt. Gifta sjuksköterskor med småbarn- alla tre. Vi har väldigt liknande värderingar och syn på livet. Så kommer bli extra bra snack! Tanken är att vi ska äta middag, basta och lägga ansiktsmasker mm.
 
Det är här ute på inglasningen jag tänker att vi ska kyla ned oss efter bastun och fylla på med god dryck och snacks. Och ska man lägga ansiktsmask så måste man ju ha tillgång till spegel!
 
Denna goding fyndade jag på loppis för 300kr. Kan inte vara annat än JÄTTENÖJD. Den stod där och väntade på mig. Chocken kom när kassörskan på loppiset berättade att det hade stått i 10 dar!? Folk måste ha fel på synen. Varför annars har de inte köpt den redan dag 1? XD
 
Nu ska jag gå och stryka lite dukar och fundera på dukningen. Kliar i fingrarna <3
 
 
 

En kanelbulle till?

 
 
 
 
Då var den stora kanelbullens dag äntligen här och vad kunde passa bättre än att baka dessa skapelser!
 
 
Bullarna blev stora och små, precis som det ska vara! Bakade med extra mycket kärlek, glädje och skratt.
 
 
 
 
 
Jag älskar verkligen att baka och speciellt i trevligt sällskap!
Nu doftar det kanelbullar på våran gata så det står härliga till...avnjuter en bulle eller två...
 
Kram Lena
 

Ska julpynta med harmoni och enkelhet iår

Tänk lite Ernst! Dessa strutar gör man av garn dränkt i trälim. Man får göra en form av plastfolieklädd pappersstrut eller en rund ballong. Tar ca 12h att torka. Tadaa!
 
 
 
Kan inte förklara varför de andas jul. De bara gör de! :)
 
Snart ska vi bjuda er på ett inlägg som doftar nybakta kanelbullar- man kan ju inte låta kanelbullens dag gå obemärkt förbi?
 
/Maria
 

Virkar vidare på min vuxenfilt

När jag va gravid med Lea för ca 5 år sedan så lärde en mammakompis mig, Maria, att virka. Det visade sig passa mig som handen i handsken. Jag brukar inte ta mig an stora projekt för att det bli för tålamodskrävande. Vill hellre ha snabba resultat. Men man kan lära en gammal hund sitta! Påtal om hund- hur mysigt är det inte att sitta och slappa med en kopp te och en gosig kompis i soffan?
 
 
Men har märkt att det är rätt avkopplande att virka sammasammasamma och kanske ha TVn på i bakgrunden. Har funnit tjusningen i stora projekt. Perfekt med en enfärgad filt- slipper man massa trådar att fästa. Fästa trådar är nämligen det tråkigaste med virkning.
 
 
Vovven i bilden är Azza. Vi är dagmatte åt denna härliga lufs. Barnen älskar henne! Skolexemplar på barnvänligt temprament. Goaste hunden jag känner <3
 
/Maria
 
 
 

Regn och rusk idag

Hämtade barnen från fsk i spöregn, hann göra ett stopp för att samla ihop lite kottar. När vi kom hem så fikade vi på kladdkaka och tände ljus. Nu sitter barnen och slappar framför skärmarna innan det blir gympa ieftermiddag för de två äldsta. Jag gjorde ett riktigt 5-minuterspyssel. Köpte en liten bit hönsnät när jag va på loppis i lördags. Höst i stugan!
 
 
 
 
/Maria

Vårt gröna piano

Vi fick ett piano av Lena och hennes familj. Tom va sugen på att börja spela litegrand. Gav pianot en makeover och beställde in en pianostämmare. Tadaa.
 
Före
 

 
Efter
 
Tavlan ovanför pianot har barnen målat. Jag tejpade målartejp i 3 olika storlekar och gav dem sedan ett arrangerat färgerval och i övrigt fria händer. När man sedan tar bort målartejpen så framträder en ordning i kaoset. Inte illa sammarbete. Mamma, 4-åring och 2-åring.
 
Den gröna färgen är specialblandad av colorama. Använde samma på tavlan som på pianot. Om nån är nyfiken på exakt färgkod kan jag kolla upp det. Hojta till isåfall.
 
/Maria
 
 

Adventskalender för vuxen

Jag har skruvat ihop en hylla i granform av restvirke. Ca en timmas arbete plus målning. I hyllan står mina egenvikta små askar numrerade från 1 till 24. Jag har använt scrapbookpapper och papperssnöre. Förra året hade jag en tekalender och blev förtjust i idén. Iår tänkte jag lägga till en vuxenchokladbit på helgerna (Tex en geisha eller dyl) tillsammans med teet. Och nu har jag en vacker och unik hylla som fungerar som inredning under tiden.
 
 
 
 
Funderar på att hänga den på väggen och lägga till små krokar undertill där man kan hänga lite fina saker.
 
Ha en fin dag,
Maria
 
 

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0