Gulligaste mössan inför vintern

Kanske kan locka ut bebis med denna underbara lilla mössa?
 
 
Gratis mönster här- dock anpassat mönster så det ska passa ca 0-3 månader med mitt lite tunnare garn.
Gjord med nål nr 5- garn Helen från Rusta (materialkostnad 10kr).

Blev en till...

... av bara farten. Stlr 62, bomullsgarn med nål 3. Garnåtgång 1.5 nystan. Fyndade detta garn på netto för ett tag sedan (50g för 19kr)- är likt Tilda i grovlek. Gratis mönster här.
 
 
 

Tygservetter -

I'm a fan. Dessa är mina nya som jag inhandlade på G-kås. Kan verkligen rekommendera att köpa på sig tygservetter där. Dessa kostade 9kr st. De förra jag köpte där kostade något liknande. Jämför detta med 35-40kr som det kan kosta på ställen som Hemtex osv. Jag tycker det tillför mkt till dukning och känslan för middagen. Vet att det är många av mina gäster som känner att de hellre vill torka sig på papper- men jag ska arbeta in dem långsamt. Man tvättar ju hela tiden ändå- så varför inte lyxa till och tvätta fina saker också och få använda strykjärnet emellanåt:)
 
 
Bilderna är från middag med familj i helgen. Vi är rätt många i närheten och blir 8 personer direkt när alla kan. Nyårsmiddagar hos oss är 12 pers- maxat antal som får plats i vårt kök. Därför jag nuförtiden satsar på att köpa mycket av allt. 12 tallrikar och 12 servetter osv osv. Så man slipper få udda. Sen att jag köper billigt porslin och mkt IKEA eller G-kås gör att maken inte går i taket och att ekonomin håller för viktigare saker också!
 
 
Ännu mera risottofrossa blev det iaf:)

Min stora kärlek resulterade i 2 nya små!Alla foton tagna av überduktiga Emelie Petré.
En hylla med avtagna konsoler + lite målarfärg + rep från Biltema = denna romantiska gunga. Såklart prydd med riktiga blommor och hängandes i en stark gren:)
 
 
 
 
 
 
 

Till en liten prinsessa

Strl 62 till en liten sessa. Virkad i off-white bomull och nål nr 3. Garnåtgång ca 70-80gr.
 
Gratis mönster här.
 
 
 

Varma sommardagar...

Tom har haft 4v semester och det har varit fantastiskt sommarväder. Vi har hållt och hemmavid och varit och badat på Varamon nästan varje dag. Brukar skoja och säga att det är tur att man inte är höggravid i denna värmen. (Är ju precis det jag är!) Det finns många anledningar att längta till hösten- bebis i september är en av dem.
 
Tills dess höstig mat. Risotto med bla. kantarell och västerbottenost.
 
 
 
 
 

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0