Efter 26 år känner man...

... sig själv ganska väl. Jag ska som sagt inte ge mig på stora projekt. Jag har inte så bra tålamod att slutföra större grejer inom virkning. Detta skulle ha blivit en vuxenfilt och julklapp. Det blev istället en barnfilt och framtida present. Denna gången tog faktiskt inte tålamodet slut... Utan det började kännas i handleden. Tänkte att det är bäst att spara på handleden för framtida virkning. I denna del är det mer än 20 000 upprepade rörelser (maskor).
 
 
 
 
Rosmönster här i Freja och nål 4.
Stolpgrupper tre varv och ett varv med luftmaska, stolpe, luftmaska osv. Grundmönster för stolpgrupper här.
 
Nu inväntas bebisbesök och sconesbak. Stora tjejen tar en tupplur i vagnen och lilla tjejen sparkar och fäktas i babygymmet. Denna tjejen ska nog ta sig lite julmust och skumtomtar!

Klirr

Slänger du också ut glasflaskor titt som tätt? Spara dem istället och plantera dina örter i dem! Denna självbevattnande anordning förslagsvis- idé från Äntligen Hemma

Det som behövs är alltså glasskärare (ca 30kr på bygghandel), sandpapper och bevattningsmatta samt hett och kallt vatten. Detta är under test. Hoppas de överlever de första kritiska veckorna nu. De står såklart under lampa för att klara den mörka årstiden.
 
 
 
 
 

Kalasigt värre

 
 
 
 

Grattis Lea 2 år!

 
Första tagna bilden i hemmet.
 
 
Idag: Så liten och så stor på samma gång. Vi är otroligt tacksamma för att vi fått ha henne frisk och hos oss i hela 2 år- förgyllt varje dag och gett hushållet massor med kärlek och värme.

In case of...

CROCET EMERGENCY break glass. Kan ju faktiskt hända att glaset behöver krossas en vacker dag.
 
 
 

Här skärs det i glas igen

Tränar upp tekniken på lite glasburkar. Ska bli lite julklappar- så kan inte avslöja vad som ska göras sen när tekniken sitter:) Du gör såhär.
 
Ikväll ännu mer pulled pork och ett glas vitt på det.
 
 
Fick till en 100% perfekt skåra på glasburken med det vita stora ljuset i. SCORE!

Trodde jag...

... aldrig! När jag gjorde mönster till dessa godingar förra hösten trodde jag aldrig att det skulle sälja såhär bra. Nu omkring 200 sålda mönster. Perfekt för julklappsvirkning.
 
 
 
Provvirka sulan här.

Höstmys

Stora tjejen är hos sin farmor och lillan sover i bärselen. Jag gör mest ingenting (ja, förutom att jag virkar vidare på julklappar). Skönt att njuta av tystnaden och bara vara.
 
 
Vår och sommar gör sig ännu påminda genom att det blommar för fullt i flera krukor hos oss- och doftljuset sprider magnolia. Men snart så kommer säkerligen vintern ta över fullständigt.
 
 
 

Pust..

... Maken va borta 3 dar och bebis har skrikit troligen pga av något som jag ätit. Men igår kom stora älsklingen hem och samma eftermiddag/kväll så vände skrikis om och blev som vanligt. Va en pärs kan jag säga. Förstår inte hur man ska tänka när båda skriker/gråter. Vem vänder man sig till? För det är omöjligt att trösta båda samtidigt.
 
 
Igår va det käk och mys med familj hos oss. Idag pizza och häng hos mammsen och pappsen. Mysigt med höst och tända ljus.
 
 
Har märkt att stearinljus passar perfekt i IKEAs porslin för barn. Både i kaffekoppen och "muggen".
Lea är inte betrodd med porslin ännu. Passande nog så når hon inte upp till hyllan här i hennes kök.
Kanske tips till någon som vill ha gulliga ljuskoppar till sitt kök?
 

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0