Gott nytt år!

Mästerfotografen Tom knäpper kort. Samma klänning som andra år men med en fin "sjal" till som va en julklapp från Line & Erik. Sen att det ser ut som om jag har vingar.... slumpvinkel.
 
 
Snart anländer sällskapet. Det blir 3-rätters och bebisskrik:) Mysigt ändå!
Ser framemot att få duka nyårsbordet som ska gå i vitt, silver och pasteller.

Vad gör ni...

... när ni har barnvakt? Frihandsvirkad i Tildagarn med nål 4.
 
 
Ett virrvarr av olika virktekniker och färger.
 
 
 

Even bride's gotta eat...

Firar 4 år som gifta idag.
 
 
 

God Jul alla läsare

 
 

Burr

Det blåser ute idag. Annars var det trevligt att se solen lysa upp den gråa naturen :S. Vi tog en sväng till stan för kaffe och pratstund med nyfunnen vän. Blev tipsad att testa en Americano på Espresso House av personalen. Satt som en smäck. Jag gillar ju vanlig kaffe och inte så mycket mjölk som latte och cappuccino innehåller. Sen blev det tacos hos oss och lite knyterier av kolan som gjordes igår. Planer för ikväll är fortfarande öppna. Förslag?

 
 
 

Favoriterna

 
Favoritkolan står och puttrar på spisen! I denna bok samlas de riktiga höjdarrecepten:)

För övrigt

Till intresserade. Sa ju att jag behövde köpa ett vitrinskåp. Det stämmer fortarande. Men detta blev en tillfällig lösning för servisen. Den får stå och samla damm i ett hörn i kökets tills vidare.
Har jag sagt att vi är lite trångbodda? Jovars. 4 personer på 70-nånting kvm i en trea.
 
 
Tavlan är från ÖB (!) och passar kanske bättre i en annan årstid (sommar!). Men här måste rosa blandas med rött under julen- för det finns för mycket rosa och pastell att gömma undan annars. Svårmatchat. Sådant är jag inte så duktig på. Och clementinerna som bara råkade hamna där behöver vi inte ens prata om:)
 
'Pastoralism' för övrigt. Det som står på tavlan. Har lite att göra med ordet pastor som man direkt associerar till. Här syftar det på en herde- alltså lantligt, boskap och sådär... Men ordet "pastor" ärla taget därifrån. Ni vet "Herren är min herde.. osv". Alltså någon som tar hand om sina får/boskap. En pastor i en församling/kyrka tar ju hand om sina fårs/medlemmars andliga hälsa. Det har min språkintresserade far lärt mig. Som för övrigt även råkar vara min pastor :P

Klirr på nytt

Det görs fler av dessa självbevattnande små krukor av gamla glasflaskor.
De måste ju provköras om man ska våga ge bort några i julklapp.
 
 
Plupp så lägger man i sin ört som man köpt- ökar livslängden och man får fint ställa den under ljuset så den orkar med tanke på årstiden.

Vad göres?

Idag har lillan fått sin första vaccination. Stålsätter mig inför helgen. Tur man är 2 päron hemma.
Igår storhandlades det efter lussebullsbak & bebismys i Vadstena. Lea och Tompa va på ÖF under tiden. Lea har precis lärt sig de vanligaste färgerna + orange (som farmors jacka är).
 
Gick förbi jobbet efter BVC idag och hade fått paket både till lillan och storasyster. Stort stort tack. Tänk att de ens bryr sig om oss (jag jobbade 6 månader innan Lea kom och har nu varit ledig snart 2.5 år). Värmer.
 
Sen har man ju hunnit fylla 26 också (1a dec). Här är lite godis som jag hade lyckan att få. Garn- precis i mina färger och en superfin servis. Nu måste jag bara köpa mig ett vitrinskåp:)
 
 
 
 

Julkrubba i pepparkaka- egen design

Jag har ju önskat julkrubba i Willow Tree's design. Den är svindyr dessvärre. Men detta blev en liten kompromiss.
Mönster ritar man ut på papper först, klipper ut och sedan för över till pepparkaksdegen. Jag klistrade faktiskt ihop det tillslut med limpistol. Man äter ju sällan sitt pepparkakshus så varför kladda med det där ätbara "vaddetnuär". Denna design är inspirerad från en gammal julkrubba som hittats på loppis och är i trä och mossa.
 
 
 
På nått sätt blev det också en mashup mellan en kommersiell jul och den traditionella.
 
I prioriteringsordning finns det 3 julfiranden hos oss. Viktigast först.
 
1. Kristna traditionella julen som minns och uppmärksammar julevangeliet att Jesus föddes för att frälsa alla människor från synd och död.
 
2. Tid för att umgås extra med nära och kära runt röda dagar och ledigt från jobb.
 
3. Kommersiella/ytliga julen med shopping, klappar och pynt hit och dit.
 
Kom nästan på en fjärde. Men den har inte riktigt med julen att göra. Men vi firar 4 år som gifta den 26:e december- jag och Tompaklonk.
 
 
 
 

-Hur hinner du?

-Hinner vad?
-Baka, virka, pyssla och greja?
 
Gammal bild från i sommras
 
Vi är sparsamma + Vi lever på en lön= Jag är 100% mamma och slipper gå till jobbet. Tom är hemma 4/7 dagar i veckan (pappaledig). Vi har fantastiskt go familj på båda sidor som gärna umgås med barnen, ger avlastning för oss föräldrar. Det är min hobby, jag prioriterar pyssel.
 
Jag hade nog aldrig orkat om jag både jobbat och varit mamma. Så gör vi. Clear as mud?
Tillägger att ibland hinner jag inte.

Frusen? -men ingen kaffedrickare?

 
Smält mörk choklad (minst 70% så det stelnar) och häll i formar. Stoppa ner ett papperssugrör och låt stelna. Sätt tejp som stöd om du vill att det ska stå rakt i chokladen. Strössla med sockerdekoration.
När du tar ut chokladen ur formen kan du behöva värma den lite i vattenbad. MUMS!
 
 
 
Värm mjölk- och gräddblandning i en kastrull och veva sedan ner chokladen.
 

Jovars

Konstigare saker har vi nog INTE pysslat med hos oss. Filmjölk påduttad med pensel på fönster fick HISS enligt färska åsikter på fejsbook. Man sätter en remsa vanlig tejp för att få de raka partierna mellan kluddet. Det torkar sedan och luktar inte alls. Tvättas bort med vanligt vatten och fönsterrengöring. Mellanfil fungerade utmärkt:) Nu luktar köket och vardagsrummet fil- medan det torkar till.
 
 
 
 
 

Så go så man smälter

Min söta underbara bebbe.
 
 
 
Med de små raggsockorna på
 

Utplacerade...

... framför granen för julkortsfotografering. Dammade av plastgranen igårkväll. Host host*
 
 
 

Småkulor i glasklocka

 
 

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0