Tårta till 25-åringen

 
 
Med inspiration från nätet. Trots att vi totalt fökastar själva idén om BBT. Som serien knappast heller handlar om i någon större utsträckning: Så är detta ett av de roligaste klippen från "The Big Bang Theory" :)
Någon som vet vilket klipp som menas?
 
 

Lackbets

Lyckades roffa åt mig en byrå gratis från en köp- & säjlsida på fejsbook. Den ska till Empan och hennes lägenhet nästa helg.
Omöjlig att måla om man inte monterar ner lådorna-  vilket jag inte kände för att göra när jag tog en titt på hur krångligt ordentligt de satt fast. Lösningen blev lackbets som inte ger skarpa kanter mellan "målat" och orginalträfärgen.
 
FÖRE:
 
 
EFTER:
 
Nu på agendan: Toms 25-årsfika!

Det va nog...

... sista svampplocket i år. Jag frös lite om fötterna trots vinterkängorna. Svamparna börjar ge upp dessutom... Men 3 påsar blev det ändå.
Hemma sedan blev det en svamprisotto och besök av lillebror. Mysig dag.
 
 
Nu TV och chill. Råkar ha en påse smågodis som kanske kommer fram lite senare.
Imorgon blir det bebisdejt med 3 knoddar och kycklingsallad till hungriga ammande mammor:)
 

Vakthunden Max

Virkat mitt andra Heidi Bears-djur. Det första va en happypotamus (flodhäst) som tyvärr läcker stoppning och trådar sig pga att jag virkat den alldeles för löst:)
 
Max är hårdare virkad med nål 2.5 och Tildagarn. Har dessutom en nyfunnen vän som ska försöka sig på att virka en likadan- är lovande för hon hajade det här med mönster och virkning snabbt och smärtfritt. Men huj vilket projekt det är att få ihop en sådan här. Man har många timmars pilligt virkande framför sig om man vill testa:)
 
Stoppning kommer från en billig uppklippt IKEA-kudde.
 
Detta blir en present till en vän/familjemedlem som behöver en vakthund till sitt torp. Torpet har hon renoverat från katastrofläge till supermys.
 
 
 
 
 
 

Bror duktig

Har en duktig bror som tipsat om ett brödrecept. Nyttiga grova frallor som kräver pinsamt många olika mjölsorter och dyligt.
 
 
 
Tack Anton & Vickan för sällskap. Smått kaos med 2st stora och 1 liten skrikis. Tur Tompa orkade skumpa omkring på bebben.
Gott med nybakta frallor men måste ekänna att jag saknar smågodis ikväll!
 
 
 
 

Här är...

... vår stora tjej som bor i en liten kropp, snart 2 år. Hon gör oss stolta varje dag. Sååå duktig.. tycker vi (en mamma får skryta och tala gott om sitt barn- helt ohämmat). Hon har sedan födseln inte varit riktigt nöjd med att vara liten- hon har krävt att få växa upp fort. Just nu:
-Hon pratar med riktiga meningar. tex "Lea inte tycker om den, mamma" eller "Dockan inte följa med... Bara Lea och mamma gå ute"
-Hon är 80-90% Pottränad (har såklart slarvdagar & olyckor)
-Klär på sig skor, trosor och byxor själv. Tar av sig allt utom tröja själv.
-Hon somnar själv i stora sängen på kvällarna utan protester.
-Lägger 9-12bitars pussel med tålamod och vill att man läser böcker för henne.
 
Nästa steg om mamma får gissa:
-Börja interagera mer med andra barn och leka tillsammans.
-Börja rita figurer & trä pärlor på tråd osv
-Börja prata med rätt pronomen
 
Foto:Emelie Petré

Kliar i fingrarna...

Har börjat virka julklappar, lasera en byrå, pyssla hand- och fotavtryck på Sara och sy lite fler barnvagnsmobiler:) Visar sen vartefter och om det blir klart!
 
Men idag: MÅSTE ÄLSKA LOPPIS! Köpte dessa små ugnsformar på loppis för någon vecka sedan. 5kr/st och hittade 8st matchande. Kostar ca 35kr/st nya. De tål dessutom både disk, ugn och micro!
 
 
 
Vilket pucko nu som inte ville ha kvar dem hemma;)? Glöm inte själva att lämna sådant ni inte behöver- så andra kan få glädje av det.

Gårdagens fångst

Igår va vi i svampskogen och hittade en del guld. Ska se till att förvälla dessa och stoppa i frysen istället för att torka.
Tycker det ligger lite skum eftersmak på torkad svamp. Men vet inte om jag inbillar mig det.
 
 
Idag va jag och Sara och fikade med Vickan. Hon hade virkat en välkommen-till-världen-present till Sara. Så gulligt. Lite stolt är man ju också att jag va den som introducerade henne till virkning. Hon ärla vid detta laget klipskare på det än jag. Inte för att vi haft nån intern virktävlig för att avgöra det. Men kolla själva:
 
 
Påtal om idag. Kanelbullens dag! Tur man varit hurtig och bakat- så det bara är att ta ur frysen och värma. Smakar som nygräddat.
Tydligen så ska vi snåla lite framöver. Tom tyckte inte att jag skulle äta på stan- för det fanns ju mat hemma. Letar nämligen större boende för fullt:)
 

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0