Välkommen in

 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk vad lite fix kan göra för själen och sinnena.
Som vi tidigare nämnde är vårt gemensamma intresse, skapande och fix. Det behöver inte tömma plånboken på något sätt, när man kan se det nya i det gamla! På loppis kan man alltid hitta prylar, som med lite färg kan ge nytt liv i ett hem.
Det är roligt och inspirerande att skapa något tillsammans. 
Maria och jag är nog väldigt lika både när det gäller stil och färg. 
 Jag bad Maria tidigare i veckan om hjälp med ett litet projekt. Självklart ville hon hänga på.
Vi kollade i våra gömmor och vips, så har vi gjort en "makeover" på mitt (Lenas) uterum. Maria fixade med tygerna så det blev en mer ombonad, mysig känsla. Tack, fina Maria! Är riktigt nöjd med resultatet! Ser fram emot många härliga fikastunder och häng med familj och vänner. 
 
Före
 
 
 
 
 
Efter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Lena
 
 
 

Höstblommor och skaparglädje

 
 
Visst kan hösten vara helt magisk!
Dom skiftande färgerna, dagar som denna med solsken både ute och i hjärtat!
Planterade Ljung vid vår altan för några veckor sedan.
Älskar dessa tacksamma blommor!
Dagar som dessa ger inspiration och lust att skapa! Jag tog mig tidigare en promenad i solskenet, ett utmärkt tillfälle att fundera och samtidigt njuta av allt runtomkring. Kanske en plats i solen på en bänk kan inbjuda till en paus på vägen. För visst är det så att vi då och då behöver stanna upp och fundera på vad som är meningsfullt och ger energi i vardagen.
Ringde Maria som var på väg till svampskogen, ivrig att dela med mig av mina tankar.
Så nu har vi ett litet kommande projekt tillsammans...och vad det är och kommer att bli, får ni se!
 
 
Kram Lena

Snål eller sparsam?

Gränsen kan vara svår att hitta emellanåt. Jag, Maria, har iallafall inte så mycket pengar över till hobbyn eller inredning. Vi har under det senaste året levt på en helt vanlig sjukgymnastlön (2 vuxna, 3 barn och en villa och volvo). Jag har prioriterat en lång mammaledighet framför en fet plånbok. Har därför alla dagar kvar nu när Hanna fyllt 1 år. Fynd och sparsamma idéer välkomnas därför med öppna armar.
 
Till saken.
 
Min favoritblomma heter Mårbackapelargon. Den är tålig som alla pelargonen- trivs nästan varsomhelst och blommar vacker året runt. I april iår så tog jag 10 stycken sticklingar från en övervuxen mårbackapelargon. Se nu hur stora de har blivit och hur vackert de blommar. Titt som tätt så skördar jag snittblommor och sätter i vas. Har nu dessutom fått mersmak och har några bebisplantor till på gång. Kostar gratis. Bara vänta in naturkrafterna med stort tålamod.
 
Hur mycket roligare är det inte med trädgårdsarbete om man får handskas mes såhär fina redskap (köpta på Ö&B). Vattenkannan som ser mer ut som en stor tekanna är från Lagerhaus.
 
 
Ha en härlig dag! Jag ska ut i svampskogen med mamsen <3

En centerpiece som alltid matchar temat

Tänk er denna med ljung och barr i glaset? Eller varför inte tulpaner?
 
Jag, Maria, sprang på en fallen björk i skogen häomveckan. Har sparat på glasen som man köper vaniljstängerna i (Hade 7st- så den som spar hon har). 4 borrhål senare är denna klockrena (om jag år säga det själv) centerpiece färdig.
 
Kom ihåg att det är olagligt att såga ner träd själv! Från Motala kommun är det okej att ta från träd som självfallit. Man får dock ej heller ta HELA vindfällda träd. Lycka till och låt kreativiteten flöda!
 
 
 
 
 
Ps. Har sett folk ha hela avlånga speglar på borden när man dukar för fest. Så testa det nån gång- gör att blommorna och de levande ljusen blir dubbelt så många.
 
Kram Maria
 

Adventsljusstaken som levrerar äkta känsla

Titta vilka vackra adventsljustakar man kan pyssla av en helt vanlig vedklabbe. Maria och Tom har varit duktiga och fyllt på vedförrådet inför vinterns braskamineldning. Vi råkade se en bild på nätet med denna idén. Vips så blev det förverkligad i två exemplar.
 
Eller snarare: först en tur till Panduro för att hitta ljuskopparna, en tur till Biltema för att hitta en 22mm borr. Sen va det iallafall bara att limma ihop det hela med limpistolen.
 
Finns ett till träpyssel vi ska visa er inom kort. Även där är den vackra svenska björken huvudnumret.
 
 
 
 
 
/Lena & Maria
 

En ny färg i paletten

Hej på er!
Jag heter Lena och är 36 år. Jag kommer att vara den nya färgklicken i bloggen livet i pastell. Tillsammans med min goda vän och granne Maria, kommer vi att dela med oss av livets goda stunder. Vi hoppas kunna inspirera genom skaparglädje och att visa livet från den ljusa sidan.
Som alla andra har vi en vardag med allt som hör därtill.
Jag är gift och har 3 underbara pojkar på 11,12 och 15 år.
Jag arbetar deltid som fritidspedagog.
Mina intressen som ligger mig varmast om hjärtat är sång, bakning och skapande i olika former.
Vi ses hä
r
Kram Lena
 
 
 

Äntligen en bloggkompis

Ska bli en ära att få presentera min goa vän och granne för er. Nu ska vi tillsammans dra igång bloggandet igen. Mycket har ändrats sen jag va aktiv senast. Vi bor i hus bland annat. Ska berätta allt med ett mer ingående inlägg inom kort.
 
Vad pysslar vi med just nu? Jag, Maria, virkar på en stor vuxenfilt.
Vi tillsammas har snöat in på ved och träspåret. Ska redogöra med bider inom kort.
 
Här får ni en bild på den senaste vuxenfilten jag gjorde färdig i våras. Håller på med en likadan fast grå.
 
 

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0