Grillar...

... här görs entrecote med ugnsrostad palsternacks-, morots- och potatisstavar. Såklart bea och en fräsch sallad som tillbehör. Medium lyckades jag med trots föga erfarenhet och tid med inomhusgrillen.
 
 
 
Nu pågår projekt nattning av prinsessa- sen blir det fötterna på vardagsrumsbordet för oss.
 
Ha en trevlig kväll.
 

Pyssel & Lek

Lea hade lekbesök igår och mamma Emma till Elsis blev sugen på att pyssla ihop en fågelholk i papper. Till grund är det en kartong som det varit våffelmix i. Sedan är det Tildas utgåva av scrapbookpapper som klädsel.
 
 
Fin va?
 
 
 
 
 

Har ni också...

... 2 exakt likadana nyckar? Tom råkar ha det- så vad gör man inte för sin gubbe. Virkat en liten hjälp. Inga krusiduller- ingenting. Va nära på att göra det till ett litet blåbär, men höll mig i skinnet. Såklart kan man låta din fantasi flöda fritt. Man kan virka ett djurhuvud eller en jordgubbe på sin nyckel:)
 
 

Morgonstund har guld i mund

En typisk morgon för mig och Lea.
 
06.45 Toms klocka ringer. Jag går över från vår säng till Leas rums madrass och stänger dörren inför Toms morgonstök. Somnar om.
08.00 Lea vaknar. Jag tänder lampan. Lyfter ner Lea ur sängen. Byter blöja och lägger mig sen för att snooza på madrassen i hennes rum
08.45 Lea leker fortfarande eller sitter och myser brevid. Hon börjar bli hungrig.
09.00 Vi äter frukost och jag brygger morgonkaffe- idag Zoegas-lyx för oss.
 
Vakum.... Lea leker fram till 10-11 och vill inte ha med mig att göra. Jag sitter med min kaffekopp minst 2 timmar och småsmuttar utan att oroa mig för vad det gör med tänderna. Kaffekoppen följer med från köksbordet till golvet och tillbaka igen var jag än håller hus. Från datorn till Leas rum och tillbaka.
 
11.00 Vi klär oss. Lea fikar lite. Sen tar vi tag i dagen:) Lea börjar med att sova middag. Och jag börjar med att städa, diska eller laga mat osv om vi inte har nån aktivitet inplanerad.
 
 
Här är mitt morgonsällskap. En liten kaffekopp med ylletröja och vantar. Jag är frusen på mornarna och det är skönt att värma händerna runt koppen.
 
 
Virkad med fm och sitter fast mha ett spänne. Man trär ena armen genom koppens "handtag".
 
 
Låter det som en slapp morgon?
 
Jag skäms nästan så bra vi har det på mornarna:) Men det har inte alltid varit så!
 
Ha en trevlig dag
 
 
 
 

Pytteniiiiiini

Trodde aldrig att dessa skulle komma till användning. Mina första virkade converseskor. De blev som ni ser på tok för små. Men nu är det så att en kompis bror har fått barn. Den söta lilla pojken föddes i vecka 27. Är man bara 37cm lång och väger 1kg så kan man nog ha pyttesmå skor också:) Hoppas de kommer till gläjde.
 
 
 
 
 

Leas krypin

Kommer ni ihåg fjärilarna av papper som satt på köksväggen innan ÖB-tavlorna?
 
Dessa har fått nytt liv. Det blev en mobil som får tjäna som en dörrskylt tills Lea skaffat sig en riktig sådan. Denna flyttas då in som väggdekoration i hennes rum är det tänkt. Dessa flörtar med vimpeln som hänger i Leas rum.
 
 
Du behöver:
En bra sax
Lim för bokstäverna
En vit rulle (min va pappfärgad och målad vit). Min kommer från en tom celofanrulle.
Scrapbookpapper i matchande tema
Stencil till bokstäver
Garn
 
 
 
Gör såhär:
Klipp upp former av fjärilar i olika storlekar. Vik dem i mitten för 3D effekt. Gör ett hål med en nål för upphängningen.
 
 
Använd stencil och skriv valfri text som du sedan limmar på en pappersskylt.
 
Fäst gan i olika längder och montera sedan mobilen. Min sitter fast med garn i en liten spik högst upp på dörren- för att undvika fula hål.
 
 
 
 
Lycka till:)

Sovmorgon @ yngre paret Nordgren

Lea har sovit över hos sin farmor och farfar inatt. Återlämning efter lunch - nice deal? För oss iallafall. De har nog det mysigt- hörde något om att hon sovit i deras säng. Finns inget mysigare än att ha ett varmt barn sovande hopkurad brevid en?
 
 
Tom ska träna. Sen ska vi hjälpas åt att städa lyan. Men innan dess blir det kaffe och inspirationsbomb från Lantliv för min del (1-års prenumeration som jag fick i julklapp från svärmor/svärfar)
 
 
I eftermiddag blir det Dop av Toms kusinbarn. Pysslat ihop en liten giftbox med lite smått och gott i.
 
Trevlig helg på er allesammans
 

Leas favoritlåt...

... just nu- Imse Vimse Spindel! På Youtube- med härligt mellanspel och spindeldans.
 
 
 
 
 
Skulle vara kul att få ihop en sångpåse:)
Denna tog ca 3h att få ihop. Är stor som ett smörpaket och gjord i Helen med nål 3.

Varför...

... och åter varför började jag med så stort projekt som mormorsrutor i överflöd?
Nåja det börjar arta sig iaf. Tålamodet är näst intill uttömt. Mycket kvar- vill göra snygga kanter och sedan massa rosor. En ros i varje ruta. Vi får väll se. Det blir en filt hursom- det är spikat.
 
 
Lea tycker den är mysig och fin iallafall:)
 
 

Jag är inte mycket för väggord...

... men det är inte första gången det smyger sig på:) Visade ju tidigare sänggaveln.
 
 
Jag vet- somriga motiv mitt i vintern. ÖB's tavlor. Önskar såklart att man skulle ha allt detta fina porslin och skålar på en hylla istället. Men man kan inte alltid få som man vill:) Tavlor får duga till jag vinner på Triss!

Shopping hela dan

Varit i Linkan och köpt bland annat nya skor och tillfälligt vardagsrumsbord.
 
 
Och plötsligt händer det. Fick rosor av gubben- barnvakt av svärmor/far- frågesport på TV- gaffeln i en kebabtallrik.
 
 
Har bästa maken som jobbar och sliter medan jag får göra det jag älskar. Att vara mammaledig och ta hand om vår lilla prinsessa.
 
Även om en paus från allt för att andas självklart behövs emellanåt. Tack Tompalompa (för övrigt troligen en av de mest trogna bloggföljarna <3 ) och tack till P & M.

Nybakta bullar...

... & en kopp blåbärste. Lea sover så gott efter en promenad i snöyran. Tänkte fortsätta virka på mitt mormorsruteberg. Lutar mot att bli en filt- men ännu är det långt kvar till dess.
 
 

Krokodilmönstrad toffla + en liten beskrivning på denna

Jag gillar verkligen fluffigheten i crochodile stitch. Trodde det skulle vara svårare- men nu när jag mha YOUTUBE film förstått mig på mönstret så är det superkul att piffa upp toffelkanten med. Det är snyggt att göra "löven" i ett melerat garn med ganska långa färgfält.
 
Den lila tofflan och det vita i den andra är gjord med krok nr 4 och med Rustas garn "helen". 1 Toffla virkas i 3 separata delar som sedan sluts ihop med sm. Sulan är en del. Sidan är en del. Kant med crocodile stitch är en del. Den sista delen har jag lämnat öppen. Har varken tid eller lust att skriva mönster i text till det och det finns så bra material ute på hur man gör:) Så klicka på länken- ge det lite tid.
 
 
SULA strl 38-39

Med beige garn och nål 4.
 
V1 Gör 25lm. VÄND. Gör 15sm med start från 3:je lm från nålen räknat. 7fm. 3fm i sista luftmaskan.
VÄND 180grader fortsätt virka på andra sidan luftmaskremsan. 7fm. 15sm. Slut varvet med en sm.
 
Hjälp jag förstår inte!? Se hjälpavsnittet längst ner med bilder.

V2
  2fm i nästa 3 maskor. 17fm. 2 fm i nästa 9 maskor. 17fm. 2 fasta maskor i nästa 3 maskor.
 
V3 Gör 1lm. Gör 2fm i nästa 6 maskor. 5fm. 9 hst. 7 st. 2st i nästa 4 maskor. 3st i nästa 2 maskor. 2st i nästa 4 maskor. 7st. 9hst. 5fm. 2fm i nästa 6 maskor. Slut varvet med en sm.
 
V4 Gör 2 lm. hst varvet runt. Slut varvet med en sm.
 
Byt till valfri färg som du vill ha på sidan av tofflan
 
V5 Gör 2lm. hst varvet runt. Slut varvet med en sm.
 
V6 Detta varvet görs av i hst i bakre maskbågarna. Här ska totalt 12 minskningar göras. 6 minskningar vid tån och 6 minskningar vid hälen. Börja varvet med 2lm. Minskningarna görs genom att virka "1hst. 2hst tills. 1hst. 2hst tills.osv". Slut varvet med en sm.
 
Jag har placerat mina 12 minskningar här. På bildern har varv 6 avslutats.
 
Nu är du färdig med din sula!! Testa ännu en gång att den verkligen passar:)
 
SIDA
 
11lm
VÄND. Gör 10fm med start från 2lm från nålen. (10)
VÄND. 1lm. Gör 10fm i den borte maskbågen- SE BILD. (10) Upprepa detta totalt 57ggr
 
Här visar jag den "bortre maskbågen" var i fm görs. När man sen vänder för nästa varv så blir det såklart på varannan sida hela tiden- varför det blir resår i remsan.
 
Här är resårremsan med sina totalt 58 varv färdig. Denna blir din tofflas sida. Den virkas fast med smygmaskor och fördelas jämt över sulan.
 
Såhär- alltså virkas det även med sm fast till en "tub"- skarven kan du välja ha fram eller bak på sulan efter hur det estetiskt passar din smak.
 
Crochodile stitch- Kant

Sparat det svåraste till sist?  Ja kanske men när man väl kommer in i det så går det sedan undan. Det är mycket lättare än vad det verkar. Här till hjälp man man kika in sig på youtube klipp för att få se hur det görs. 
 
Hursom helst orkar jag inte skriva ut detta i text- då skulle jag aldrig få iväg möntret. Men gör 7-8 löv beroende på din fotstorlek. Detta görs 4 rader högt.
 
Virka ihop alla delar och sy åt hälen om tofflan har tendens att trilla av.
 

Avis...

... på Josses fina porslin:) Underbart gott och lyxigt att bli bjuden på mat och uppassad. Lea va på toppenhumör och konversationerna va roliga. 10/10
 
 
Hemgjord hallontryffel till kaffet. Jag hade förstånd att fastställa att de va riktigt goda- tyvärr bara för mörk choklad för min smak.
 
 

8 saker ni kanske inte visste om mig....

Jag äter 10 grr hellre en köttbit till mellanmål än en bakelse.
 
Jag har tinnitus sedan en konsert med Mando Diao. Andra konserter jag haft ont i öronen efter: Linkin Park & RHCP.
 
 
När jag va yngre hade jag en minigris som husdjur.
 
 
Jag har nästan alltid målade tånaglar.

Jag har pluggat i USA på college ett halvår- bla ämnen som CPR & First Aid, Psykologi, Biblical History & Literature.
 
 
1a valet för att skämma bort mig själv är en liten mörk chokladbit och ett glas rött vin i ett bubblande och hett bad. Älskar att bada. Vinterhalvåret badar jag badkar minst 1ggn i veckan:)
 
Min första föräldrafria stora resa va till Paris.
 
 
Sista faktat är pinsamt- MEN - Jag skrattar bäst till Kiss- & Bajshumor.
 
 
 
 
Nån som visste allt detta om mig? Tror inte ens T hade vetat allt det:) Eller?
 
 
 
 
 
 
 
 

Jakt på soffbord...

... hittar stor bricka. Får väll nöja mig sålänge med denna uppfräschning. Hittade även lite annat smått och gott.
 
 
Ikväll gör vi fläskfilé, skönt när det sköter sig själv i ugnen. Kanske får besök också?
Annars är det en mysig parmiddag planerad i Whatstone imorgon också med de bästa!

Loppisrunda

Varit på jakt efter nytt vardagsrumsbord på loppis. Hittar inget jag gillar så blir nog en tripp till IKEA snart. Där hittar man allt man vill ha och allt man inte vill ha för en billig peng. Jag som gör om så ofta behöver IKEA om inte loppis levererar:)
 
 

Mys och mormorsrutor

Tänder ett yankee candle doftljus och virkar vidare på mina rutor. Funderar på att titta (läs lyssna) på film och virka till kvällsteet-
Iofs är mormorsrutor virkning som inte behöver räknas på- så hinner titta upp om det låter som om det är något intressant som verkar hända på filmduken. Nån som känner igen sig?
 
 
Garnet till rutorna har jag fått av min kära mormor. Vad det ska bli vet jag inte ännu. Googla på Granny square + rose så ser ni min inspi:)

Baby Shower

Varit och firat Mamma J och bebben under den fina gravidmagen idag.
 
 
 
Va inte bara jag som kom på tanken blöjtårta:)
 
 
 
 
Vi fick i uppgift att gissa kön, namn, vikt, längd och datum:)
 
Superbra ordnat och fint dekorerat.
 
 
 
 
 
 
 

Gör en blöjtårta

 
 
Denna är perfekt till dop-, baby shower-, välkommen-till-världen- eller 1-årspresent.
 
Köp ett blöjpaket med ca 80-90 blöjor i. Jag har använt Liberos nr 2 med 88 blöjor i.
 
 
 
Rulla varje blöja individuellt och knyt ett hårt bomullsband med en vanlig skosnörerosett- så det är lätt att få upp knuten sedan för föräldrarna.
 
Börja sedan binda ihop till rullformer- så många lager du önskar. Stick igenom en blompinne i mitten av tårtan vertikalt.
 
 
Dekorera sedan med papper- sidenband och dyl. Föräldrarna vet inte helt säkert vad det är för kön på bebbe- så brunt fick bli mitt färgtema.
 
Jag har ställt tårtan på en rund kartongbit så den blir lätt att frakta.
 
Ugglorna är virkade med gratis mönster från savirkat.blogspot.se. Fågelholken är köpt hos Panduro och målad vit med acrylfärg. Sedan är det även inkilat lite småpaket och grattismeddelande.
 
Ja det är så sjukt dåligt ljus såhär års- fotat på toaletten:)
 

Got to love the Mojito.

Mynta och Lime är bara för gott ihop.
 
Hackar i lite is, lime och mynta. Blandar ut med sprite.
 
 
Vi gjorde champagnesorbet på nyår. Nu är min tanke- denna drink borde kunna förvandlas till en sorbet på samma sätt. Testar....
 
Mojito sorbet
4 små portioner eller 2 stora portioner.
 
2 Lime
0,5dl socker
0.5dl vatten
5 stora blad färsk mynta
2dl sprite
2 äggvitor
 
Hacka mynta och 1 skalad lime i en mixer.
Sjud socker och vatten i en kastrull tills sockret löst sig (några minuter). Låt svalna.
Vispa 2 äggvitor till ett hårt skum.
Blanda ner sprite, och den hackade myntalimen i kastrullen- smaka av syran- ta i mer pressad lime om så behövs. Den ska va så sur att det biter i kinderna:)
 
 
 
Rör försiktigt ihop allt sammans i en skål.
 
Ställ i frysen och rör om varje halvtimma- tills önskad konsistens

ca 4 timmar senare
 
 
 
Slutsats- Det borde gå att göra sorbet på vilken dryck som helst (?)
Men får jag välja fritt så tar jag nog hellre drinken än sorben.....

Blev sugen på cupcakes

Har sett dessa många gånger på nätet och på virkforum. Blir sugen i 2 bemärkelser- att testa göra- och att smaka:)
 
Nästintill omöjlig modell:) Sitter inte still mer än en nanosekund i taget.
 
 
 
Den är gjord av ett av de pannband jag gjorde utifrån Kungen och Majkis mönster.
 
Sedan är det baskerprincipen- Gör en större platta än huvudet och sedan börja minska.
 
 
 
 Har en till på G. Den ska bli lite tätare i maskorna och ännu mera baggy.
 

Blev 2 till under dagen. Den lilla passar bebis 0-3 mån. Tips är att blåsa upp ballonger till det huvudomfång du vill göra mössa till.
 
Den blå är till salu för 125 inkl porto. Meddela mig vid intresse.
 

Pizza och fredagsmys

Igår va mammsen, pappsen och danne på besök. Vi gjorde egen pizza från grunden- gick upp 2ggr inatt för att dricka. Kan ha att göra med hur sjuukt salt pizza är- men även förkylningen som jag åkt på.
 
Gammal bild dock.
 
Imorgon ska jag på Baby Shower- ska bli superkul! Ni ska få se vad jag pysslat ihop som present imorgon.
Annars är det få planer idag. Föreslog Tompa att vi skulle åka och bada med Lea- men rinner nog ut i sanden. Alla går i sina pyjamas än.
 
Inte det att vi inte får sova- det får vi. Vi är bara lata på helgerna.

Prinsessan L har börjat sova så bra. Vi har en madrass i hennes rum som man kan däcka på om man inte orkar springa fram och tillbaka hela natten. Hon har under hela sitt första år vaknat 3-7ggr per natt.
I natt och många andra nätter på senaste så har hon vaknat bara en ynka gång:) Duktiga lilla tjejen. Blir förvånad varje gång jag vaknar i dubbelsängen på mornarna.
 
Vad lite man anade om hur livet skulle bli när man gick och vankade 1.5 år sedan.
 
 
Det blev 10ggr bättre än vad jag tänkte mig <3
 

Fina buketten

som jag fick av de goa gästerna igår.
 
 
Kvällens tips: Gå in på Empans blogg och kolla in mer bilder från kvällen. Den tjejen är amazing på att fota:)
 
Många i Sverige har väll fortfarande inte kommit över sin bakfylla.
Själv har man mått kalasbra hela dagen! Men trötta är vi. Ska nog flytta över och kolla på TV i sängen istället. Nattinatt

2014

Har en känsla av att det kommer bli ett ruskigt bra år:)
 
 

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0