Frisk och kry

Denna helgen och veckan har vi njutit av att alla är friska igen. I måndags va det minibubblarpass i simhallen för Lea. Igår va vi på öppna förskolan. Och idag ska jag till tandläkaren! wohoo.
Imorgon hälsar vi på Leas faster i Linghem och på fredag hoppas vi få en lekdejt med nån kompis.
 
Små saker varje dag gör att vardagen känns lätt och rullar på. Just tandläkaren skulle jag kunna byta ut mot annat. Men tråkiga saker behöver också göras...
 
 Ang. vad som pysslas just nu. Har tagit mig an ett stort projekt. Ska bygga kök till Lea av en gammal byrå. Nästa steg är sticksåga ett hål för  vasken. Sen målning och piff:) Kostade 120kr på återvinningen. Gör jag det bra kommer den att hålla i generationer. Satsar på det.
 
 

Happ....

... finn 1 fel:) Bjuder på denna. Blir inte alltid som man tänkt sig! Funderar på att hänga upp den ändå. Barnspråk utan "R"
 
 
Leabea är och åker en sväng med farmor och farfar och ska därefter sova över hos dem. Så jag tänkte att då hinner jag ju pyssla lite. Hittade dessa klädnypor på Tiimaris utförsäljning och vad bättre användningsområde än för bortslarvade strumpor. "Ensam stRumpa söker" ska det såklart stå:)
 
 
PS: Blev en liten pippi med ett "r" i munnen tillslut. Går dock att ta bort- den sitter på en spik.
 
 
Hittade upphängningsmokafjonker i skåpet- score!
 
 
Har massa mer list-planka om nån har klädnypor och är sugen på att komma och göra en egen:)

Min fasad

Jag har helt klart en fasad när det gäller hushållet. När man kommer hem till oss är det vissa saker som ska vara iordning. Helst inte någon full diskho, smutsiga strumpor eller leksaker på golvet så man snubblar, bäddad säng och inga bajsränder i toan- haha- ja ni förstår vart jag vill komma.
 
Tror många känner igen sig.... ?
 
Tiden innan Lea fick vi inte mycket oväntat besök. Då va det inget problem. Nu kan någon dyka upp rätt som...
Nu med Lea här så har det blivit bättre rutin på städ och hushåll.  För att man måste, enligt mig, ha rutiner med småbarn. För deras skull om inte annat. Menar rutiner som matlagning- och då disk som naturlig följd. Menar tvätt- för ingen vill börja leta igenom tvättkorgen efter det minst smutsiga som man kan tänka sig använda igen.
 
Är man lite pösig när man har en fasad? Vissa verkar ha en motsatt approach. Kollade in sidan "Family living - the true story" på fejsbook.
 
Citerar sidan:
 
"Namnet Family living anspelar på inredningstidningsgenren världen över, som presenterar idealbilden av ett perfekt hem. Tillsammans ska vi som svar på dessa perfekta reportage fortsätta att skapa det bästa anti-heminredningsreportaget som någonsin funnits. Kul att du är här för att bidra! Eller bara titta."
 
och ännu ett citat:
 
"Genom att visa verklighetens vardagsstökiga boende skapar vi tillsammans en slående motbild till idealet om det perfekta hemmet som sköljer över oss i tidningar, TV-program och mäklarannonser."
 
Nästan stolta föräldrar lägger där upp (enligt sig humoristiska enl mig småäckliga) bilder på stökiga kök och barnrum mm.
Efter att ha strosat runt på den sidan känner jag helt plötsligt att det kanske är lika bra jag har en fasad som sporrar. Nån slags skamskänsla i kroppen över stökigt hem- som faktiskt är nyttig för mig.
 
 
Tycker dessutom att Lea inte ska behöva leva i kaos. Man leker med en sak i taget. Kan man plocka ut en bok ur hyllan- kan man rent fysiskt plocka in den också. Alltså nu är det inget arbetsläger Lea bor i. Men lite ordning ska det vara- man kan väll uppmuntra henne när hon städar efter sig. Eller leker med en sak i taget. 
 
Tror hellre jag vill bidra till bilden av det perfekta hemmet snarare än kaos?
 
Ordning och reda är upp till var och en. Men gränsen för mig går när det är barn inblandade och när man framställer kaos som något positivt.
 
Vad tycker ni? Ge mig gärna en känga om jag verkar behöva det!
 
 
 

Ögonblick ur vardagen

Tompa smsar att han är påväg hem från jobbet. Jag står precis med sista touchen på maten. Lea tittar i fönstret när pappa kommer gåendes över gården och vinkar glatt.
 
Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Tom out-greenar mig på tallriken. Det hände ALDRIG förr.
 
Min tallrik:
 
Toms tallrik:
 
Lea blir sur bara man visar skeden för henne- Jaja ät med fingrarna då! Hon pillar iaf i sig det gröna också.
 
Sällan vi sitter ihop alla 3 och äter. Mysigt är det.
 

Blåbärste, virkad skallra och Lantliv

Dricker lite te medan Lea sover middag. Månadens Lantliv trillade ner i brevinkastet idag.
 
 
Denna skallra är mitt senaste alster. Virkad med nål 3 och Helengarn. Inspiration från nätet.
 
 
 
 

Experiment pågår

Håller på att titrera doser av Alhgrens bilar och grädde. Det ska bli en Pannacotta med perfekt konsistens.
Har kommit fram till att 8-9 bilar per 0,5dl grädde blir bra.
 
Nu är bara frågan vilka som får bli mina smakoffer.
 
Många har redan testat denna perfekta kombo som du lätt gör mha micro, grädde, ahlgrens bilar och en liten skvätt karamellfärg. Förtjockningsmedel finns i bilarna och därför så viktigt att det blir rätt ratio. Googla vettja så får ni se hur snyggt man kan fixa lagren i fägerna- jag orkade inte anstränga mig såpass för denna pilotversion.
 
 
Nu blir det Sveriges Mästerkock på 4:an

Nu får gärna...

... våren komma... Innan Lea hinner växa ur dessa sötsaker. Virkade i Tilda med nål 3. Prinsesstårte-style feat. Converse.
 
 
 
Kommer ni ihåg ballerinaskorna jag gjorde med samma stuk ett tag sedan. De skorna har Lea definitivt växt ur.
 
 
Nu ska jag hugga ner gaffeln i lite lasagne. Trevlig tisdag på er!

Hemma...

... lagom till alla hjärtans dag.
 
 
Haft det überbra i Finland. Råkade springa in på Tiimaris utförsäljning. Visste inte att hela kedjan gått i konkurs:( Blev en del pysselshopping när det va 50% på hela sortimentet och 90% på julpyssel.
 
 
Va så duktig och kom ihåg att packa ner kameran till resan. På båten upptäckte jag sen att jag glömt minneskortet i datorn- SURT!

 

Suomiland

Idag har jag tagit mig egentid. Jag & josse bakade lite och sedan blev jag även bjuden på god gryta.
 
Imorgon åker jag, Lealito, mamma, svägerska M med Svante till Finland och hälsar på hos morfar en vecka. 
 
På återskivande! Ha en bra vecka och smsa gärna med önskemål från taxfri:)
 

Lyx & Mys

Ikväll har jag varit hos T och blivit bortskämd med 3-rätters. Med halv 8 hos mig gänget med tjejor från jobbet. Snart är det dags att starta om, då faktiskt alla 8 snart haft middag.
 
 
Fantastiskt god meny med vegetarisk huvudrättslasagne på fetaost och spenat! Dessutom så bor loppisälskaren T så hemtrevligt att man blir avundsjuk.
 
Nu blir det nog kudden och ta hand om en snuvig liten tjej i natt.

Äppelpaj & Glass

Fika med en mammakompis/jobbarkompis idag. Gjorde lite snabba pajer i ugnen i mina småformar. Mumma.
 
 
Färska frallor är så underskattat- men en god lagrad ost, skinka och oföskämt tjockt lager riktigt smör! Fint ska det va!

Släng inte dina gamla lakan!

Virka korgar av dem istället. Häri förvaras numera gästhanddukarna. Varför har inte folk gästhanddukar på sina badrum? Ni som har det- BRA! Ni som inte har- Skaffa det för oss bakterieskygga, snälla!
 
 
Klipp bort kanterna på lakanet. Klipp eller riv remsor som är ca 1cm breda. Denna är virkad med nål 10. 1 lakan gick åt till denna uggla.
 
 
 
Frihandsvirkad med fasta maskor med inspiration från nätet. Idén med en uggla är inte min.
 

Vad gör du nuförtiden?

... Jo, jag virkar vidare på min filt. Nu har den fått en gullig inramning:) Kolla in denna hemsida för hur du gör dessa.
Annars så har jag lagat massor mat på senaste- idag en supergod lasagne. Shoppat kläder på stan med V.
Idag har vi badat, svärmor och jag. Jag fick låna A och svärmor badade med Lea. Mysigt.
Imorgon blir det öppna föskolan och på onsdag bebisbesök i Linkan. Närmast Fam. Annorlunda på 4an.
Där har ni det. Kort och koncist.
 
 
 
Ha en mysig kväll!

Kvällens trerätters

Parmiddag med Empan och Micke.
 
Förrätt:
Vitlöksbröd med Tzaziki och grilloumi
 
 
Varmrätt:
Helstekt Entrecôte med ostgratinerad sötpotatismos
 
 
Efterrätt:
Mörk chokladmousse
 
 
Älskar stå i köket och dona med helgmat. Fint och gott är kraven- Nu blir det melodifestivalen.

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0