Hej & Hå

Empan har lärt mig hur man länkar till hemsidor lite snyggt. Sen har jag satt in alla inlägg i kategorier (måla, tyg, virka osv) så man lättare kan hitta på bloggen.
 
Treflig lördag på er!

Pimp my boat!

Mera decoupage!
 
 
 
Va med Vickan på loppis igår och hittade denna träbåt. Funderar på att använda den som ett nyckelskåp i framtiden. Inget illa menat om målningen på sidorna - men inte riktigt min stil.
 
 
Efter att slipat upp ytan med sandpapper så målades den vit. Sedan på med urklippta blommor från servetter + lite lack.
 
 
 
 
Testa!

Kusinbus!

Vi har fått äran att ha Svante hos oss i Vadstena/Motala i veckan som gått. Emelie Petré passade på att fota kusinerna i vadstena i söndags.
 
 
 
 
Alla foton tagna av Emelie Petré.
 
Våra ögonstenar.
 
 
Av någon anledning trodde Svantes mamma Maria att hon behövde köpa nått som tack! MEN det är vi som ska tacka! :)
 
 
 

Måste ju visa tårtorna!

 
Det va mycket svårare än jag trodde att kavla marsipan och täcka! Men efter många försök så fick jag nöja mig med bubblig ganska tjock marsipankappa! Färgerna på marsipanen är blandade med hjälp av röd och blå karamellfärg. Blev lite höstigt och bra matchat till bären:) Texten testade jag att skära ur sugarpaste. Men måste säga att marsipan förblir favorit hos mig. Fyllningen va sylt blandat med färska bär och grädde. Tycker inte själv om för söta tårtor och färska bär har syra som enligt mig sitter fint tillsammans med allt sockrigt. Dock blev tårtorna aningens torra, men vad gör det när man ändå häller varannan "tugga" kaffe till.

Übertrevligt 50-årsfest för övrigt! Mycket bra upplägg och fullt med trevligt folk! Grattis igen kära svärmor!
 

Hiss eller Diss?

Svara ärligt - ja eller nej! Har klippt fjärilar i papper och satt upp på köksväggen:O Vet inte hur snyggt jag tyckte att det blev. Vad tycker du? Kanske flytta till Leas rum? Annan konstilation? Tyck nu till!!!
 
 
Har satt fast dem med knappnålarmed metallicfärger.

 
 
Mönster snodde jag från olika google-bilder och förde över på bakplåtspapper. Sedan va det bara å klippa och klistra:) Man behöver bara halva fjärilar som mönster eftersom man kan vika dubbelt innan man målar på pappret för att sedan klippa ut.
Jag använde sedan limpistolen för att göra ett litet "U" av papper som fjärlien står på- syftet var att det "U:et" även skulle hålla vingarna fixerade:) Fråga om ni vill ha utförligare beskrivning!
 
 
 
 

Närodlade bär...

... från mormors trädgård.
 
 
Idag står det tårtbak på agendan. Ska se till att försöka hinna 4 tårtbottnar. Bästaste svärmor fyller 50 imorgon. Anar förväntningar i luften på att tårtorna ska smaka bra och vara fina. Ska verkligen göra mitt allra bästa:) Prinsesstårte stuk får det bli med lite olika fyllningar och marsipanlock såklart!

Önska mig lycka till!

En prinsesstårta utan kalorier!

Virkad i Tildagarn med nål nr 4. Frihandsvirkad men finns säkert mönster att hitta online till den som är sugen att testa.
 
 
Har varit bortskämd med att få pysseltid idag. Har ännu ett UFO som väntar på att bli färdigt på sovrumsgolvet....
 
 
En annan mamma i bekantskapskretsen som inpirerat mig till å testa virka bakverk!
 
 
 

Ullfiltar på löpande band!

2:a filten klar:) Minst lika mysig som den första!
 
 
Tänkte bara berätta det.
Kjamiz!

Ja, nu råkade det bara bli såhär!

Har visst ännu en barnfilt på gång. Åkte en sväng med en kompis till Garnboden igen och råkade köpa på mig 8 nystan till av detta underbara ullgarn. Har kommit fram till att Samo, Naturgarn, Eskimo och Easy är likvärdiga ullgarn så att det går verkligen att blanda till precis de färger man önskar. Att det i mitt fall blandas rosa med blått är tokigt nog:)
 
 
Idag kommer 2 mammor hit på fika och virkalong:) Ska bli mys. Det här med garnhysteri kan sprida sig som en löpeld, så passa er!
 
Höst som sagt.. Eller ja den närmar sig iaf med stormsteg enligt mig. Har plockat fram min oljebrännare. I den har jag min favvodoft! Ledsamt att Adolfnäs Handelsbod försvunnit ur gallerian i Motala som var återförsäljare för Yankee Candle. Någon som vet vart de tagit vägen?
Nu får man åka till Vadstena där de finns eller till Ulfåsa möbler.
 
 
Behöver jag säga att det luktar underbart gott här inne?
 

Taggad och färdig!

Barnfilten är klar (barn och inte bebis pga att ull luddar av sig och inte optimalt för små munnar). Det tog ca 4-5 timmar att göra vilket är snabbt för en filt. Nål nr 10 och tjockt garn är optimalt för en otålig virkare som jag. Garnet heter Samo och är 100% ull. Mjukt och mysigt! 8 st 50 grams nystan gick åt och den blev ca 90 x 70. Mönster hittar du på gratis på DROPS hemsida. Jag modifierade mönstret genom att göra den aningens bredare:)

Taggad med mina små lappar jag köpt från 3eXter.
 
 

Virka barnvagnsmobil!

Denna gjorde jag klart för länge sedan. Sen blev den tyvärr aldrig använd. Men kanske någon annan än Lea får glädje av den. Hursom helst va detta det första amigurumi jag virkade. Nu i efterhand tänker jag att det hade kanske varit skoj att virka in en bjällra i varje djur. Stoppningen kommer från billig Ikea-kudde.
 
 
Mönster hittar du gratis på http://virkverket.blogspot.se/2011/09/monster-till-barnvagnsmobil.html
 
 
 

Är det bara jag...

... Känns som att sommaren håller på att 'börja ta slut'?
 
 
 
Jag och tanten i garnaffären va rörande överens om att höstfärger var att satsa på för min bebisfilt jag håller på med. Vet inte riktigt hur det råkade bli projekt bebisfilt. För meningen va att jag skulle hjälpa igång en kompis med virkandet. Blev sedan kär i garnet som är i ren ull. Detta heter Samo och är köpt på GP:s VÄV o GARNBOD i Motala! Underbart sortiment och supertrevlig personal! Jag har därmed en ny favvoaffär!!
 
 
Vad tycker ni om färgkombon?
 
 
Det är möjligt att jag började på ett sidoprojekt för att jag har ett UFO hängandes i gardinstången på tork. Mitt UFO sköter sig inte som jag vill och stelnar inte tillräckligt. Spetslampa AKA UnFinishedObject:)
 
 
Som vanligt får man ju se vart allt tillslut landar:) Kram på er människor!
 
 

Hemskheter!

Vi hade hittat ett superbra blåbärsställe vid Medevi. Men detta året när vi försväntansfulla gav oss iväg dit så får vi till vår förskräckelse se att det är bortskövlat. Blåbärsstället har förvandlats till ett kalhygge!
 
Hittade några få kvistar med blåbär på. Men Lea är skeptisk och förstår inte riktigt hysterin!
 
På tal om bär.... Paj! Glömt att dela med mig av enklaste och ändå rätt smaskiga pajrecept:
 
 
I denna är det rabarber dock. Men blir minst lika smarrig med blåbär såklart.
 
Smulpaj
125g smör (RIKTIGT smör, fuska ej!)
3dl havregryn
1dl socker
3-4 dl frukt eller bär
 
Grädda ca 20 min i 200-225 grader i mitten av ugnen.
 
 
Sura frukter/bär kan behöva extra socker 0.5-1.5 dl extra. Bär som vattnar sig mycket tex jordgubbe eller blåbär kan behöva pudras med lite potatismjöl (1-2msk).
 
 
Lycka till! Och berätta gärna var ni plockar era blåbär;)
 

Underbara sommar!

Tom har sin enda ynka semestervecka detta året så vi försöker njuta till max. Och med detta väder så är det inte svårt.. faktiskt...
 
 
Sedan filurar jag på vad tusan jag ska göra med mitt nästa projekt.. Har ni förslag så tar jag tacksamt emot det.. runt en spegel? Funderar på om de ska spraymålas vit, svart eller ha kvar dem naturell.. Dessa är ursprungligen äggkartonger..
 
 
 

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0