Hemma hela dagarna?

Småbarnsåren enligt Fru Nordgren
 
 
I WANT YOU!
 
 
Fördelar med att en förälder är hemma på heltid med barnen.
- Arbetet i hushållet blir gjort under dagen. Så kvällar och helger är avsatta för slapp och familjetid med kvalité.
- Barnen anpassar sig bra efter våra rutiner. Trevliga barn som är tillfreds med familjens vanor och regler skapar minimalt med friktion. Samtidigt måste man såklart lära dem anpassa sig till resten av världens/samhällets regler.
- Föräldern blir bra på det hon/han gör. Man lär känna barnen och kan pusha dem och lära dem på deras nivå. De får lära sig tålamod, självbehärskning och annat med en motiverad personlig coach bakom sig.
 
Bonus
- Lär man sig att klara sig på en lön så har dessutom den arbetande många föräldradagar hon/han kan ta ut så att familjetiden maximeras.
 
OBS - fällor finns
- Bli inte sittande hemma själv om du inte trivs med ensamheten som hemmaförälder. Även barnen behöver träffa andra vuxna och andra barn. Miljöombyte förnöjer. (Jag måste se till att göra något varje dag. Träffa andra vuxna - prata om sådant som inte rör barnen. Ni vet!)
- Ge varandra tid att göra saker ensam ifrån familjen och barnen, när det önskas (utan att det ska förknippas med dåligt samvete).
 
Kan erkänna att jag har viss pliktkänsla som gnager någonstans. Är sjuksköterska och trivdes superbra på jobbet. Vet att jag behövs på avdelningen. Men tänker ändå att- JOBBA, det hinner jag! Har säkert 40 jobbår att se fram emot sen när det är dags:)

Leas indiantält

3 st gardiner från loppis fick nytt liv. Med 4 rundstavar och en fyrkantig ram av trä snickrar du skelettet.
Och annars då? Vi förbereder inför flyttet för fullt och försöker samtidigt att njuta av sommaren.
 
 
 
 
 

Makens bord.

Fick ett gammalt bord gratis. Kaklat, målat och satt på en förhöjning runt kaklet.
 
 
 
 

Declutter

 
Sytt en gympapåse att stänga in alla mjukisdjur i. Tadaa!

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0