Grytlappar och skogens safir

Virkat grytlappar till Leas kök efter gratis mönster du hittar här- Tilda och nål 3- dock började jag med 20lm istället för 30.
 
 
Dessutom blev det några timmar i blåbärsskogen. LYCKA!
 
 
Imorgon blir det grill med jobb-brudarna ute vid J's familjs sommarstuga. Myspys & egentid att njuta av.
 

Virka i bil...

... går bra för mig så länge det är typ E4an och inga kringelkrokar. Igår va vi till Ullared och shoppade järnet. Blev en liten ugglemössa virkad under bilresan. Virkad med nål 3 för fri hand och acrylgarn.
 
 

Gör eget barnkök. Childrens kitchen DIY.

ÄNTLIGEN! Nu är Leas kök kaklat och färdigt! Eller det är Mosaik för att vara precis- men lika svårt å få upp som kakel (bitter amatör.... för det va svårt & dyrt!)
 
 
Detta är ingen how-to-guide. Utan har man frågor så svarar jag gärna på hur jag gjort alla detaljer. Det som gjorts är i korthet:
 
Fyndat en möbel och en liten hylla på loppis. Köpt en masonitskiva till bakstycke. Fyndat rostfri skål.
Plockat isär det som jag inte behövde av möbeln.
Sågat till bakstycke och ugnsdelar av masonit. Även sticksågat hål för vasken.
Monterat allt trä på plats med skruv.
Slipat och grundmålat med vit färg.
Målat med vit och rosa halvmatt lackfärg. (rosa är specialblandad av colorama för att matcha tyget under diskhon)
Bytt och satt handtag i vitt på lådor och ugn.
Satt mosaik med riktig mosaikfix och kakelfog.
Målat detaljer -spis & -ugn och satt fast vridknapparna. (spishäll och ugnslucka är i blank svart lackfärg)
Satt batteridriven LED-belysning under hyllan.
 
 
 
Ugnsluckan sitter med gångjärn och en kedja så den öppnas lätt men trillar inte tungt på någon barnfot.
Har satt magnetlås 1kg så att ugnen går att stänga med ett klick.
 
 
 
 
 
Mitt stora mål och det som jag också följt till 95% är att få det stabilt och hållbart så att det tål att lekas med läääänge och av många barn. Det enda som är "fusk" är att krokarna inte är fastskruvade utan kom med dubbelhäftande tejp.
 
Jag ville att detaljerna skulle avslöja att det är "hemmabyggt". Därför är induktionshällen målad med sina vita detaljer för fri hand & samma för hjärtat högst upp på bakstycket.
 
 
Lea uppskattar rekvisitan
 
 
 
 
 
Kostnadsmässigt så hamnar man på 1000-1500kr gissar jag. (ca 300 masaik mm + 400 färg + 300 möbel & trä). Det är vad denna storlekens kök kostar på IKEA- och för mig så va det viktigt med kvalité och att göra något unikt- HELT KLART VÄRT ARBETET!

Passa på att få!

Nappskörd & jordgubbsskörd.
Mammsen va gullig och plocka gubbar till mig idag... trots att det va dåligt med dem på självplocken.
Napparna till lillasysters möjliga barnvagnsmobil är färdiga. Behöver dock bara de 4 som är i "mina färger". De andra två skänkes- först till kvarn. Kommentera inlägget och skicka mejl med namn + gatuadress till geerms@hotmail.com så kommer de på posten. Familj eller tillfällig läsare spelar ingen roll:)
 
 
 
 
 
Virkade i Tilda med nål nr 3. Tack vicko för lån av beige. Mönster här.

Regnet smattrar på rutan

och det är lite skumt och kallt i lyan. Dricker mitt morgonkaffe i lugnan ro. Lea är hon sin farmor på övernattning och bus. Jag ser på "sommar med Ernst" och har virkkroken i högsta hugg. I bakgrunden skymtar ni Leas kök som är 90% färdigt. Väntar på att mitt kakel ska komma...... Sen ska ni få se godbiten som slitit på mitt tålamod i många månader:)
 
 

Leas första fotobok

 
 
Fick gratis fotobok från Önskefoto (via rabattkod från svärmor) - blev såklart en med bara bilder som Empan tagit. 24 sidor värde 218kr. Kul å ha men tycker att kvalitén försvann lite jmf med foton av samma bilder som jag framkallat på riktigt fotopapper.
 
Tycker iaf att man ska framkalla bilder på något sätt. Ligger de bara i datorn så får man mindre glädje av dem. Vi skriver ut ofta och sätter på kylskåpet eller fyller på i Leas fotoalbum.
 
 
 
Bok är bra för mig som är så glömsk. Här skriver man om olika minnen de första 2 åren. Hur man firade högtider och när barnet lärde sig det och det. Denna är från G-kås. Planerar att köpa en liknande till lillasyster.
 

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0