Kvällens meny...

Att det sen var tisdag skiter vi fullständigt i. Vi är mammalediga och skiljer inte på helg och vardag:)
 
Ta vilken citrusklyfta som helst och dela den med en vass kniv. Dra sedan frukköttet längst med glasets kant. Häll lite socker i ett mått och doppa glaskanten lätt. Inte så praktiskt för sockret fastnar sen överallt i ansiktet. Men skoj och ser snyggt ut!
 
Förrätt:
Soppa på trattkantarell och vitlök. Parmaskinka och vitlöksbröd på sidan.
Lägg 2 nävar torkad trattkantarell i blöt i lite vatten en kvart. Fräs 3 hackade charlottenlökar tillsammans med en matsked smör i en kastrull. Tillsätt svampen och en riven vitlöksklyfta och fräs med.
Tillsätt sedan 0.5 l grädde och 0.3-0-5 l mjölk och 2 hönsbuljongtärningar.
Sjud i 15 min och skumma av under tiden. Smaka av med vitpeppar och salt.
Sila eller mixa soppan och servera.
 
 
Varmrätt:
Mickelies mangochutney & mascarponefläskfilé i ugn med ris och wokgrönsaker.
Putsa och skär upp 2 st fläskfileér. Stek i en stor stekpanna tills fläskfilén får yta. Lägg över bitarna i en ugnssäker form. I samma stekpanna blanda och koka upp 1brk mascarponeost (250g), 2 grönsaksbuljontärningar, 2dl crm fraiche, 3dl grädde, 1tsk sambal oelek, 1dl mangochutney och en stor hackad röd paprika. Smaka av med salt och peppar. Häll detta över fläskfilén och lägg i ugnen i 45min i 200grader.
 
 
Efterrätt:
Josefins blåbärsglass med vit choklad och kaffe
I en bunke: vispa 5 äggulor och 1.5dl socker samt urskrapet ur en vaniljstång. I en annan bunke vispa 3.5dl vispgrädde. Ta 1.5-2dl blåbär och mosa lätt med en gaffel. Rör nu ihop dessa 3 försiktigt så att så mycket luft som möjligt stannar kvar i röran. Lägg i frysen i minst 5-6 timmar. Ta ut en liten stund innan servering.
 
 
 
 
Skönt med lite nytt folk som man kan köra sina safe-cards på:)
 


Kommentarer
Viktoria

Det var så gott! Speciellt soppan :)

Tack för en trevlig kväll!

2013-10-16 @ 10:07:31
Viktoria

Det var så gott! Speciellt soppan :)

Tack för en trevlig kväll!

Svar: Bra då fåru kolla in receptet då:) Torkad svamp har jag massor av:) Annars kanske vi kan åka och plocka?? minns inte hur sent de finns dock:)
Livetipastell

2013-10-16 @ 10:09:06
Emelie

De där Mickelie vet hur man gör en god varmrätt ;)

Svar: Eller hur:) haha bästa receptet!
Livetipastell

2013-10-16 @ 10:41:48
URL: http://emeloj1.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0