Frossa i marsipan

Ja. Jag har snöat in mig på tema marsipan och prinsesstårtor! Men det är ju så gulligt och smaskigt.
 
 
 
Du behöver:
En tårtbotten
Marsipan (vit & naturellfärgad)
Gul, grön, röd och svart karamellfärg
Diverse köksredskap
Sylt och grädde
Tålamod
 
 
Grön prinsesstårtefärg får du genom att blanda grönt och gult:)
Den vita marsipanen köpes som den är. Den är dyrare än den naturellfärgade. Annars hade jag köpt på mig endast vitt för då hade färgningen fått renare toner. Men nu är man ju inte gjord av pengar.
Förklaring till hur en marsipanros göres finns i tidigare inlägg. Locket kavlar man ut och skär bort överflödigt marsipan längst med kanterna.
 
Den perfekta tårtbotten görs såhär:
175 grader i nedre delen av ugnen i 45-50 min tills torr. Form smörjs/bröas som är 21-22cm i diameter.
Blanda torra ingredienser: 1dl potatismjöl, 1dl vetemjöl, 2.5 tsk bakpulver. Vispa 4 stora ägg eller 5 små ägg luftigt tillsammans med 2dl socker. Rör försiktigt ihop de torra ingredienserna med äggsockret. Grädda i ugn. Låt svalna. Dela i valfritt antal delar.  Recept från tartspecialisten.se
 
 
 
 
 
Lycka till!


Kommentarer
fru P

Byta karriär?? Riktigt fina, ser goda ut också!

Svar: Haha näfy för att stå och göra samma sak dagen lång:) Bättre å testa lite här och lite där:)
Livetipastell

2013-06-18 @ 09:41:16
Emelie

Mmmmm ser riktigt gott ut! :)

Svar: Finns en kvar:) Bara å ta vägen förbi här! Inget måste med kaffe till, saft passar utmärkt:)
Livetipastell

2013-06-18 @ 11:55:27
URL: http://emeloj1.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0