Ju längre från hösten vi kommer...

Desto mer uppskattar jag alla timmar jag och mamma spenderade i svampskogarna. Torkad svamp har inget bäst-före-datum och passar perfekt till alla maträtter (entusiasm R/T sänkt omdöme L/T dagens överdrift). Dessutom en mycket uppskattad present! Köp en sidenrosett att knyta om en glasburk.. fyndad på loppis.. och skriv en personlig etikett.
 
Att torka svamp är superlätt. Rensa svampen från diverse insekter, sniglar och smuts;) och dela de större svamparna på hälften med kniv. Sprid sedan ut på tidningspapper och torka i ca 1 vecka i rumstemperatur. Vänd svamparna en gång per dag så torkar de jämnare.
 
Här kommer ett favvorecept på svampsås som passar till kött:
 
0,5 dl smulad torkad svamp, jag använder trattkantarell. Motsvarar ca 200g färsk svamp.
1 vitlöksklyfta eller mer;)
2-3 msk smör
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
2msk kalvfond
1 tsk soja
0,5 dl persilja
maizena
 
Blanda ihop allt i en gryta och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och red till önskad konsistens med maizena. Ha i persiljan sist så håller den sin fina gröna färg. Låt väl smaka!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetipastell.blogg.se

Pyssel, Bak och DIY .. Allt i pastell såklart!

RSS 2.0